Το παραδοσιακό τυρί Διβάνη συνεχίζει να παράγεται εδώ και 90 χρόνια με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, με ζύμωμα και αλάτισμα στο χέρι, ωριμάζωντας φυσικά για 6 μήνες πάνω σε ράφια από πεύκο. Η σύγχρονη θεσσαλική επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων, στα χέρια της τρίτης γενιάς ήδη, ξεκίνησε το 1926 από τον Δημήτριο Διβάνη, ο οποίος, εκτός από το χάνι που διατηρούσε, τυροκομούσε και πουλούσε τα προϊόντα σε τοπικό επίπεδο. Η επομένη γενιά εξέλιξε την επιχείρηση σε εργοστάσιο τυροκομικών, διανέμοντας τα προϊόντα σε ολόκληρη την Ελλάδα και επιτυγχάνοντας σημαντικές εξαγωγές, ενώ το 2005 η τρίτη γενιά προχώρησε σε μια καινούργια επένδυση ιδρύοντας εργοστάσιο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στον Παραπόταμο Τρικάλων. Η επιχείρηση εξειδικεύεται στην παραγωγή ημίσκληρου κίτρινου τυριού (κασέρι) και λιωμένου βουτύρου από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα που βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας και εξάγεται στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παράγει επίσης σκληρή μυζήθρα και φέτα που προορίζεται αποκλειστικά για τις εξωτερικές αγορές. Προϊόντα: ημίσκληρο κίτρινο τυρί (κασέρι), λιωμένο βούτυρο
Η επιχείρηση Διβάνης δραστηριοποιείται στην κατηγορία Τυροκομεία. Μπορείτε να επισκεφθείτε την επιχείρηση στη διεύθυνση Παραπόταμος Τρίκαλα, Τρίκαλα, χρησιμοποιώντας τον χάρτη παρακάτω. Για περισότερες πληροφορίες ή προσφορές επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2431084142.
Βρίσκετε την επιχείρηση στο VresOnline αναζητώντας για: τυροκομικά προϊόντα Τρίκαλα, γαλακτοκομικά προϊόντα Τρίκαλα, παραδοσιακά τυριά Τρίκαλα